Disan BENELUX
Disan Nederland Noorderlaan 8
6004HV Weert
Tel: +31 495 764067
E-mail:

Disan België Venlosesteenweg 149
3680 Maaseik
Tel: +32 497 066205
E-mail:
 

 • De postduiven fokkerij in Temse Belgie.

  In de gemeente Temse ligt de enige fokkerij van race postduiven van België. In dit 2000 m² gebouw is het belangrijk een goede hygiëne te handhaven. Het gebruiken van gewone stofzuigers is hier zeer moeilijk door de grote hoeveelheden van fijnstof. Ook is het geluid van gewone stofzuigers een probleem, veroorzaakt te veel stress bij de duiven. Het Disan centraalstofzuigsysteem gekoppelt aan 20 stofzuigcontacten is hier de oplossing voor het reinigingsprobleem.


 • Bakkerij Le bon pain

  De hoeveelheid vuil dat er in een bakkerij moet opgeruimd moet worden is groot. Van bloem tot graan, van noten tot suiker. Van gloeiend hete granen uit de overns tot deegresten. Dit alles opzuigen met een traditionele stofzuiger is al snel een ergernis en in bepaalde gevallen onmogelijk. De te kleine afvalemmers, de verstopte filters en de moeilijk te hanteren stofzuigers zorgen voor groot tijdverlies. Tevens gaan gewone stofzuigers en hun toebehoren zeer snel stuk onder deze moeilijke en zware omstandigheden. Het Disan stofzuigsysteem opgebouwd uit RVS kan een lucht temperatuur verdragen van 300°, wat onmogelijk is met traditionele stofzuigers. Het Disan systeem is daarom een must voor ieder bakker.

 •  

 • Carwash Lommel

  Een hypermodern energiebesparend stofzuigersysteem gebouwd te Lommel. Het state-of-the-art stofzuigsysteem met 35kw vermogen staat toe om 20 wagens tegelijk te reinigen.

  Het systeem is gebouwd met een 3500 liter voorafscheider en 680 liter eindafscheider met een filteroppervlak van 8 m². Het filter wordt automatisch gereinigd door het filterreinigingsmechanisme wat een onderhoudsvrij systeem garandeerd. De 3 Siemens zijkanaal-vacuümpompen worden gestuurd door een frequentie regelaar in combinatie met een PLC-systeem wat een maximale energiebesparing oplevert.

  Ook de aangrenzende kantoren, conciërgewoning en de Volvo werkplaatsen en toonzaal zijn van 30 stofzuigcontacten voorzien.

 •  
   

 • Carwash Jomax te Lille

  Betalend stofzuigerpark met 5 stofzuigplaatsen te Lille. Alle leidingen zijn ondergronds weggewerkt en niet zichtbaar voor de klanten.

 •  

 • Danone

  Rotselaar - Disan is gespecialiseerd in het afzuigen van vuil in woningen, maar is tevens wereldwijd bekend in speciale stof en vuil afzuigingen op commercieel en industrieel vlak.

  Een heel goed voorbeeld is de fabriek van Danone te Rotselaar. In deze fabrieken is enkel het beste goed genoeg. Al onze producten zijn een zeer strenge kwaliteitskeuring ondergaan voordat de opdracht werd verkregen. Uiteraard zijn wij uitermate trots dat DISAN de fabriek te Rotselaar mag reinigen!

  De mogelijkheid van een service contract laat onze klanten toe te werken zonder zorgen. Het afval wordt verwijderd, de filters worden schoongemaakt, en de gehele installatie wordt maandelijks nagekeken op slijtage en mankementen. Op deze manier zal het systeem altijd perfect functioneren.

  De frequentiegeregelde turbines passen hun toerental automatisch aan naargelang het vermogen dat er op dat moment nodig is. Hierdoor word de optimale zuigkracht voor ieder stofzuigcontact gegarandeerd, en gaat er geen dure nutteloze energie verloren. Bij 1 of 20 gebruikers, de stofzuigkracht blijft hetzelfde.

  De tijdswinst, gebruiksgemak, onze hoge kwaliteit, en de 50% minder kans op arbeidsongevallen bij gebruik tussen de machines waren de factoren die doorslag gaven om te kiezen voor DISAN.

  De fabriek is opgesplitst in 2 grote stofzuigersystemen. Circa 4km leiding verbinden de - 250 stofzuigcontacten met de 30kw stofzuigerunit. Aangezien het hier om een voedingsmiddelenbedrijf gaat zijn alle leidingen en stofzuigcontacten in RVS uitgevoerd.

 • Danone installatie overzichtInstallatie DanoneStofzuiger
   
   
 • Conwed Plastics

  Deze producent van plastic netten die gebruikt worden in vele verschillende toepassingen had een probleem met het opruimen van kunststof snippers. Het 5.5kw stofzuigsysteem zorg hier voor een eenvoudige reiniging.