Disan BENELUX
Disan Nederland Noorderlaan 8
6004HV Weert
Tel: +31 495 764067
E-mail:

Disan België Venlosesteenweg 149
3680 Maaseik
Tel: +32 497 066205
E-mail:
 
 • Hoe te werk gaan?

  Beoordeel zorgvuldig waar u een stofzuigcontact wilt plaatsen en waar u de stofzuig unit wilt monteren. Denk eraan dat een uitblaas nodig is en een 230Vac aansluiting. Neem daarna contact op met Disan Nederland. Omdat er bij een centraal stofzuigsysteem nogal wat komt kijken, kunt u dit overleggen en een beroep doen op de know how en de ervaring van Disan, waarna u precies weet wat u nodig heeft. Zo kunnen wij garanderen dat u 100% tevreden zult zijn over de prestaties van uw Stofzuigsysteem en de aanleg ervan.

 • Planning & Installatie

  Bij de installatie van een particuliere woning, waar de ZSA serie voor gebruikt worden, kan enkel 1 persoon (single-phase) gebruik maken van de stofzuigerinstallatie. De 3 fase toestellen zijn meer voor toepassing in bijvoorbeeld grote villa's herenhuizen, hotel, cinema, of kantoor, waar meerdere personen gelijktijdig kunnen stofzuigen.

  Voor woonblokken of appartementen adviseren wij voor iedere inwoner een apart leiding circuit.

  Dit maakt het eenvoudig als de ruimte/appartementen gescheiden van het systeem dienen te worden. Door nu het buizensysteem aan te passen en bijkomende een stofzuig unit te plaatsen werken de systemen autonoom van elkaar.

  De belangrijkste aandachtspunten bij een installatie zijn:

  - de locatie van de stofzuigcontacten en het design/type te kiezen
  - de plaats voor de centrale stofzuiger unit

  Voor de plaatsing van de stofzuigcontacten geldt een algemene regel nl. zo weinig mogelijk en steeds voor een optimaal gebruik. Op deze manier kunt u dus veel tijd besparen en efficiënter werken. De lengte van de lichtgewicht en buigzame stofzuigerslang bedraagt gemiddeld 9 meter. Een verlengstuk van 2 meter kan in speciale gevallen als "standaard tool set" gekozen worden. Stofzuigslangen zijn er in varierende lengte van 4 tot 12 meter en in optie verkrijgbaar. De telescopische chromé buis kan ook nog eens 1.5 meter verlengd worden. Ergonomisch en felxibel aan te passen op uw lengte.

  Grondplan Disan stofzuigers

  Grondplan centrale stofzuiger systeem

  Om stap voor stap een duidelijk beeld te krijgen over uw specifiek wensen, adviseren we u om op een geschaalde plattegrond te werken met cirkels van 9 m (mbv passer) vanaf de locatie waar een stofzuigcontact zou geplaatst worden. Houd reken met meubilair dat eventueel in de weg zou kunnen staan salontafel/eettafel/bureuas etc.

  Plan centrale stofzuiger

  Als men de trap ook wil stofzuigen kunt u het best een stofzuigcontact onderaan de trap plaatsen zodat van onder naar boven kan worden gestofzuigd.

  Locatie van de Stofzuiger unit:
   Het systeem kan bijvoorbeeld in de berging, de garage, kelder of op zolder geïnstalleerd worden. Steeds moet er voldoende luchtcirculatie zijn om de koeling van de motor te garanderen.

  Locatie stofzuiger

  Dit is een korte introductie om een idee te kijgen wat bij een Stofzuig installatie komt kijken. Aarzel niet om met ons Disan Nederland contact op te nemen voor een vrijblijvende projectie en professioneel advies voor de plaatsing van uw Disan centraal stofzuigsysteem.


  aanvraag informatie brochure

  Gratis offerte