Disan BENELUX
Disan Nederland Noorderlaan 8
6004HV Weert
Tel: +31 495 764067
E-mail:

Disan België Venlosesteenweg 149
3680 Maaseik
Tel: +32 497 066205
E-mail:
 
 • Werking

  Een centraal stofzuigsysteem bestaat uit 4 onderdelen:

   

       meestal in de muren of vloer verwerkt

   

  • stofzuig contacten

      in de muur of vloer gemonteerd

   

        tegen muur gemonteerd

   

      afzonderlijk of in pakket verkrijgbaar

   

  De aansluitingen in de woning worden zo geplaatst dat elke mogelijke hoek bereikbaar is. Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar voor specifieke oppervlaktes zoals vloerkleden, tapijt, parket of tegels.

   

  Het PVC buizensysteem gebruikt in particuliere woningbouw heeft een diameter van 50 mm. De leidingen zijn dikwandig en zo vervaardigd dat de binnenzijde van de leiding naadloos en glad zal zijn. Ook zijn alle aansluitmonden voorzien van een speciale anti-verstoppingsbocht die te grote opgezogen onderdelen zal blokkeren voor dat het in de leidingen terechtkomt. Zo kan er geen turbulentie optreden en hebben verstoppingen geen kans. Alle leidingen worden luchtdicht verlijmd.

 •  

  De centrale stofzuiginstallatie is afgescheiden van de leef/woon/werk ruimte geïnstalleerd en kan opgestart worden op verschillende manieren:


  - Door de on/off knop op de handgreep 

  - Door de slang in de stofzuigcontacten aan te brengen 

  - Door een afstandsbediening 

   

 • Handstuk stofzuiger
  Handstuk stofzuiger

  De On/off knop op de handgreep
  Is de gemakkelijkste manier om de stofzuiger in werking te stellen. Bediening vanuit de handgreep maakt het eenvoudig om ingeval u een stoel of tafel wilt verplaatsen of de telefoon of deurbel wilt beantwoorden , de stofzuiger event uit te schakelen. Hierna pakt u het stofzuigen weer op door d knop in de handgreep te bedienen. Er wordt gebruikt gemaakt van een zeer lage spanning. Er onstaat nooit een gevaar voor mens en dier.


  De slang aanbrengen in het stofzuigcontact 
  De slang in het stofzuigcontact aanbrengen; Het uiteinde van de stofzuig-slang is voorzien van een geleidende metalenring of van contactpunten die contact maken in het stofzuigcontact zodat de centrale stofzuiger unit gestart zal worden. 

  Ingebouwd aan/uit contact op het stofzuigcontact
  In dit geval wordt de stofzuiger unit in werking gezet door de klep te openen van het stofzuigcontact.

  Afstandbediening 
  Hiermee kan men via een draadloos systeem de stofzuiger unit bedienen. Een alternatief dat gebruikt wordt in geval het niet mogelijk is om de stofzuiginstallatie te activeren door een van de voorgaande mogelijkheden.

 • Werking van de Centrale Stofzuiger Unit

  Stofzuiger doorsnede
  Stofzuiger doorsnede

  De stoflucht wordt door het buizensysteem gezogen en komt aan bij de centrale stofzuiger met een snelheid van - 30 meter per seconde.

  De speciaal ontworpen structuur van Disan stofzuigers met hun cycloontechnologie zorgt ervoor dat in het toestel de luchtsnelheid afneemt van 30 naar slechts -8 meter per seconde. Het gevolg is dat deze lucht niet voldoende kracht heeft om het vuil vast te houden, het vuil zal automatisch naar beneden vallen.

  Na deze eerste filtering gaat de fijnstoflucht door een groot polyester filter met een oppervlakte van 5400 cm² tot 20.000 cm². Dit filter dient er voornamelijk voor om de stoflucht te filteren voordat het restant aan fijnstof wordt uitgeblazen naar de buitenlucht.Het filter is gemaakt van wasbaar polyester en behoeft nooit vervangen te worden.

  Vervolgens word de opgezogen fijnstoflucht naar buiten afgevoerd zodat microscopische stofdeeltjes die resten in deze stoflucht uit de leefruimte verwijderd worden. Dit rest fijnstof met allergenen, bacteriele en andere vervuiling word door een PVC buis naar buiten geblazen ver weg van de leef, woon en werk omgeving. Schone frisse lucht is beter voor uw luchtwegen en algemene gezondheid.

  ...bekijk de voordelen