Disan BENELUX
Disan Nederland Noorderlaan 8
6004HV Weert
Tel: +31 495 764067
E-mail:

Disan België Venlosesteenweg 149
3680 Maaseik
Tel: +32 497 066205
E-mail:
 
 • Disan Building Managment System (BMS) - Nieuw in Europa!

 • Een korte beschrijving van het project.

  Bij meer-gezinswoningen of appartementen,… bestond er nog geen mogelijkheid voor een professioneel centraal-stofzuigsysteem. 

  Wanneer er vroeger in een appartement een centrale stofzuiger systeem werd voorzien was het noodzakelijk om in iedere wooneenheid een aparte installatie te maken.

  Ons idee is 1 enkel professioneel 3-fasen systeem te plaatsen voor alle appartementen. 

  Het systeem berekend automatisch per wooneenheid de kosten zodat die gemakkelijk kunnen doorgerekend worden. 

  Disan Appartement
  Disan Appartement
 • Hoe functioneert het?

  Voor een installatie van bijvoorbeeld 18 wooneenheden, wordt een systeem voorzien om met 4 personen tegelijk te kunnen stofzuigen. Op ieder stofzuigcontact is een rode led aangebracht, deze led zal vertellen wanneer de installatie vrij is om te stofzuigen. Het systeem berekend de reinigingstijden per wooneenheid, en de kosten die hiermee gemoeid zijn. De huisbaas kan zo het stroomverbruik en de onderhoudskosten in rekening brengen bij de gebruiker. 

 • De techniek

  In elke wooneenheid bevindt zich een digitaal controlepaneel, die met de stofzuigcontacten en met de gemeenschappelijke stuurmodule verbonden is. De data- transfer gebeurd met de CAN-BUS techniek. (Controller Area Network). Ieder digitaal controlepaneel heeft een uniek adres die de stofzuigintervallen per wooneenheid meedeelt aan de stuureenheid, deze stuurmodule legt de informatie dubbel vast. Data verlies is op deze manier uitgesloten. Deze data kan dan over een seriële of USB- poort uitgelezen en verder gebruikt worden. 

 • Kostenvoorbeeld

  Een gebouw met 18 wooneenheden, 4 per etage op 4 verdiepingen, inclusief 2 grote dakappartementen op de 5de verdieping. De 16 wooneenheden met circa 90 a 100 m² worden met 2 stofzuigcontacten voorzien. De grote dakappartementen worden met 4 stofzuigcontacten voorzien. De volledige kosten inclusief inbouw komt ongeveer op 25.000 Euro voor dit appartemneten complex. De kosten per appartement: bedragen circa 1.300 Euro, de kosten per groot dakappartement: circa 1700 Euro.

  Voor meer informatie over dit concept kunt u ons vrijblijvend contact opnemen. (klik hier).